lørdag 6. august 2011

En smak av sommer - Logg


Sommeren i år har vært kjipt. Mildt sagt. Regn dag etter dag, uke etter uke, og lavere temperaturer enn folk flest foretrekker om sommeren. (Jeg klager derimot ikke på temperaturene med mindre de stiger over 25. Jeg er visst en av de få som ikke tåler varme.)

Men selv om sommeren er kjip værmessig kan man på enkelt vis få noen solglimt. I hvertfall i sinnet. Det eneste man trenger er en kurv med deilige norske jordbær, fløte, og kanskje litt sukker. Hakk, dryss, tøm, og nyt. Instant sommerfølelse.

Så er det bare å nyte sommersmaken, og håpe på bedre vær de siste ukene før man skal tilbake på skolebenken.

fredag 5. august 2011

Cupcakes med ekte vanilje - Oppskrift

Jeg fant en oppskrift på Carrie Bradshaw-cupcakes på www.detsoteliv.no, som vistnok skal være basert på den berømte cupcaken fra Magnolia Bakery som Carrie spiste i serien. Jeg byttet ut vaniljeessensen med vaniljestang, og brukte fløte i stedet for melk. Dette gjør cupcaken saftig, fløyelsmyk, og gir den en fantastisk vaniljesmak. Jeg har ikke brukt den samme frostingen som opprinnelig hører til oppskriften, men har i stedet brukt Betty Crocker vanilla frosting. Denne er fantastisk god, lett å farge, lett å sprøyte, og fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker ala Meny, Ica Maxi osv. (Se bilde nederst.)

Du trenger:
250 gram smør
4 dl sukker
1 vaniljestang
4 store egg
6 dl hvetemel
2 dl kremfløte
2 ts bakepulver

Pisk smøret til det er mykt sammen med frøene fra vaniljestangen. (Selve stangen kan du spare i en tett boks sammen med sukker - ekte vaniljesukker!) Tilsett sukker og pisk i tre minutter til det blir så luftig som mulig. Tilsett ett og ett egg, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt sammen mel og bakepulver og tilsett vekselvis melblanding og fløte.

Fylles i muffinsformer, og stekes på 175 grader, midt i ovnen, i 20 minutter.

Jeg har pyntet med litt spiselig glitter.




mandag 1. august 2011

Kyllingform med bacon og blomkål - Oppskrift

Jeg hadde lite lyst på standardmiddagen med kyllingfilet, ris, grønnsaker og saus, så jeg bestemte meg for å prøve noe nytt. Og det ble sannelig ikke verst, om jeg så skal si det selv! Storesøsters (8) kommentar: DETTE vil jeg ha til lunch i morgen!

Du trenger:
4 kyllingfileter (evt 3 om du ønsker mer grønnsaker i forhold til kjøtt)
150 gram bacon
En halv mediumstor blomkål
1 rødløk
1 liten rød paprika
2-3 ss hvetemel
Melk
Salt og pepper
1 fedd hvitløk
0,5 kork eddik
1 ts soyasaus
1 terning hønsebuljong
Karri
Kajennepepper
Ost til gratinering (Et par never holder.)

Stek kyllingfileten i biter og legg til side. Surr baconet til det nærmer seg sprøtt, tilsett grønnsakene og stek videre i ca fem minutter. Dryss over hvetemel, tilsett melk til grønnsakene er dekket (fordel å ha stor stekepanne eller eventuelt overføre til en gryte). Kok til sausen tykner litt. Krydre med salt, pepper, buljong, eddik, soyasaus, karri og kajennepepper etter smak. Ha kyllingen i en ildfast form og hell over grønnsaker og saus. Dryss over revet ost og stek på 200 grader til osten har smeltet og er gyllen. Server med fullkornspasta og/eller salat.