lørdag 31. mars 2012

Cupcakes med baileys- og sjokoladeganache - Oppskrift

Liker du Baileys? Det gjør jeg. Det er ytterst sjelden jeg drikker alkohol, men et glass baileys i ny og ne (helst med en isbit) smaker fantastisk. Baileys passer også godt sammen med (eller på) iskrem, og det slo meg at det sikkert passer sammen med cupcakes også. Og vanilje. Jeg elsker jo vanilje! Da min mor ba meg lage "noen litt voksne cupcakes" til min bestefars åttiårsdag så jeg en fin anledning til å eksperimentere litt. Og resultatet ble, etter min egen gane å dømme, fantastisk!

Jeg brukte det som har blitt standardcupcaken min, Cupcakes med ekte vanilje. Allsidig, saftig, og elsket av både barn og voksne. Denne blir aldri feil. Men cupcakene skulle jo fylles, og etter litt grubling og research ble jeg enig med meg selv om å lage Baileys- og sjokoladeganache!

400 gram kokesjokolade
2 dl fløte
2 dl Baileys (eller annen likør)

Knus sjokoladen godt. Dette er viktig. Jo mindre biter, jo mindre sjans for tilstopping i sprøyteposen. Det er ikke festlig. :erfart: Varm fløten til kokepunktet, og hell over den knuste sjokoladen. Rør godt til all sjokoladen har smeltet, og du har en jevn og ganske tykk røre. Bruk mikroen om du trenger hjelp til å smelte sjokoladen, eller evt vannbad. Det kjølner ganske fort, siden man bruker halve væskemengden i forhold til vanlig ganache.

Når all sjokoladen har smeltet helles Baileysen i, og røres inn. Røren er nå ganske kald, og etter en halvtimes tid i kjøleskapet har den fått en fin sprøytekonsistens. Grav hull i cupcakene, sprøyt oppi, og bland restene sammen med en boks Betty Crocker Vanilla Frosting (Denne har også blitt en standard hos meg.) Ikke bland det for mye! Det blir veldig stilig om du lar den være marmorert når du sprøyter på cupcakene.

Ganachen kan også fint brukes på kake, eller rulles til kuler når den har stivnet helt. ENJOY!

Og sist men ikke minst: Gratulerer med dagen til verdens aller aller beste morfar!!



mandag 5. mars 2012

Valentinescupcakes - Logg

Jeg fikk jo en fantastisk inretning kalt cupcake carrier til jul. To cupcakebrett med lokk, slik at en på enkelt vis kan frakte med seg 24 cupcakes hvorsomhelst. Jeg lette lenge etter en anledning til å få prøve ut denne fantastiske saken, og anledningen meldte seg (dvs: jeg diktet den opp) på selvste Valentines day. Hva er vel mer Valentines enn råååsa roser og søte saker? Den som troppet opp på skolen med 24 råååsa rosecupcakes, det var meg.
Kobling
Jeg lagde en dobbel runde Cupcakes med ekte vanilje, rørte masse farge i kremen, og sprøytet i vei. Vips: Råsa valentinesroser, med en herlig vaniljesmak.

When in London - Logg

Jeg har akkurat kommet hjem etter en studietur til London. "Normale" mennesker shopper på Londontur. Det gjør matvrak også. Men ikke på Gap, Zara eller Primark. Mine medstudenter hvinte av fryd over klesbutikk etter klesbutikk, og handlet gensere, cardigans og sko. Jeg ble tårevåt av lykke da jeg oppdaget en diiger matbutikk. Ingenting er så gøy som å handle mat i utenlandske matbutikker. Alt det spennende de ikke har her!

"Hovedgevinsten" var pakker med browniemix. Hvite brownies med biter av hvit sjokolade. Himmelsk! Det ble også ymse chips, sjokolader og annet godteri, samt peanøttsmør og en haug med fine medisiner man ikke får tak i her. Lemsip og sånn, for de som er kjent med sakene.

Og siden et blogginnlegg ikke er et blogginnlegg uten bilde skal jeg vise frem kofferten slik den så ut like før avreise fra London. Og husk: Det er ikke et eneste klesplagg i denne kofferten! (Klærne lå i en egen bag jeg var smart nok til å pakke med...)