tirsdag 9. desember 2014

Tagliatelle "Alfredo" med eggeplommer og bacon

En deilig fløtesaus tyknet med eggeplommer. Rask og enkel, og perfekt de dagene man gir blaffen i kalorier og fettprosent.

Du trenger:
1 pakke bacon
3 eggeplommer
1 liten kartong fløte
En bit parmasan (Jeg kjøper en liten "pinne" på Rema til rundt 45 kr av typen Parmagiano Reggiano. En sånn er akkurat nok.)
2 fedd hvitløk
Salt, pepper og løkpulver.

Tagliatelle, eller annen pasta.

Slik gjør du:
Stek bacon i småbiter i en stekepanne. Rør sammen eggeplommer og fløte i en gryte, og tilsett finhakket eller raspet hvitløk. Kok opp under omrøring. Riv nesten hele parmasanen, men spar en liten bit til serveringen. Bland inn i sausen når den har kokt opp, og smak til med salt, pepper og litt løkpulver.

Sausen kan du vende inn i pastaen, eller du kan servere den ved siden slik jeg gjør. Da kan de som ikke liker parmasansmaken (slik som barna mine) få noe annet på sin pasta. Topp med sprøstekt bacon og et dryss revet parmasan.

mandag 8. desember 2014

Pastaform med skinke og grønnsaker

Noen ganger står man uten middagsplaner, med en skokk sultne unger rundt beina. Da er det bare å tømme skapene for det man har, bruke fantasien, og røre sammen en kulinarisk perle. Det var nettopp det jeg gjorde i dag! 

Denne oppskriften er STOR, så om dere er fire til bords kan du sikkert halvere den. Eller, du kan gjøre som meg og slenge halvparten (ustekt) i fryseren!) Dropp de grønnsakene du ikke liker, eller legg til det du syns mangler. Dette er en rett som kan varieres i det uendelige!



Du trenger: 
1 pakke smårettskinke (Eller tilsvarende. Skinkeboks i biter er sikkert også greit å bruke.)
En liten purreløk
En halv brokkoli
1 revet gulrot
2 dl frosne erter
2 buljongterninger (Kylling, grønnsaker, kjøttsuppe, eller det du måtte ønske.)
6 dl melk
2 dl vann
3 rause spiseskjeer hvetemel
Salt, pepper, hvitløkskrydder og løkpulver
1 pakke pasta (Jeg brukte penne, men bruk det du har i skapet.)
Revet ost.


Slik gjør du: 
Kok pasta i en gryte for seg selv.
Kutt grønnsaker (bortsett fra erter) i biter, og fres sammen med skinke i et par minutter. Ha over hvetemel og stek i ca et minutt. Ha over melk og vann, og tilsett så buljongterninger og krydder. Kok under omrøring til sausen har tyknet. Smak og se om du trenger mer krydder, og ha i de frosne ertene. Bland sammen med pasta, og fordel i en eller to ildfaste former. Ha over revet ost, og stek i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og gyllen.



torsdag 4. desember 2014

Spagettisaus i en fart

I hverdagen liker jeg mat som går fort. Nå er jeg jo i permisjon og kan bruke litt mer tid på middagen, men når jeg er i jobb er jeg ofte ikke hjemme før fem. Skal vi da rekke å spise middag sammen, er det greit å lage noe som ikke tar en time. I dag sto jeg på kjøkkenet med dolmioglasset i hånden, men fant ut at jeg skulle være litt kreativ i stedet. Det angrer jeg ikke på! Resultatet av kjøkkenskapraidet ble en fantastisk god spagettisaus med masse smak. Kremete, just the way I like it! Sausen var ferdig samtidig som spagettien, og falt i smak hos både store og små.

Du trenger:
1 pk kjøttdeig
1 gulrot
1 liten løk
3 fedd hvitløk (Eller mindre om du ønsker.)
1 boks hermetisk tomat (Jeg brukte moset, men hakket går sikkert også fint.)
1 liten persilledusk
1 ss tomatpure
1 ss tørket basilikum
Salt og pepper
Et par dråper tabaskosaus
1 pakke kremost med krydder (Jeg brukte Tine sin, som er på 100 gram.)

Slik gjør du:
Sett spagettivann på kok. I en egen gryte steker du kjøttdeig og finhakket løk sammen. Tilsett revet gulrot og finhakket hvitløk. Fres et par minutter. Tilsett hermetisk tomat, tomatpure, finhakket persille, basilikum, og tabasko. Kok et par minutter til, og tilsett så kremost. Smak til med salt og pepper.

Server, nyt, og motta hyllesten.