mandag 2. mars 2015

Spagetti Aglio Olio

Latterlig enkel, og fantastisk god. En sikker vinner til alle pasta- og hvitløkselskere. Hvitløken stekes sakte på middels/svak varme, og utvikler en fantastisk nøtteaktig smak. Kan lett lages til mange, og er veldig snill mot lommeboka. Og alt dette med bare fem ingredienser!

Du trenger:
Spagetti
Parmasan
6-8 hvitløksfedd
hakket bladpersille
Olivenolje

Slik gjør du:
Legg pastaen i kokende, godt saltet vann. Saltet i vannet er det eneste saltet i retten, så her gjelder det å ikke være sparsom! Kutt hvitløksfeddene i tynne skiver. Ikke biter, men skiver! Ha olje og hvitløk i en kald stekepanne på kald plate. Skru på medium varme, og la hvitløken kose seg mens pastaen koker. Når hvitløk og olje får varmes sakte opp sammen, vil smaken av hvitløken virkelig trekke ut i oljen, og du får et kjøkken som dufter guddommelig!

Når pastaen er kokt heller du av vannet, og vender den i olje- og hvitløksblandingen. Dryss over revet parmesan og persille etter smak, vend om, og server.

Så enkelt kan det altså være! Kan enkelt gjøres vegansk ved å bytte ut parmasanen med et vegansk alternativ. Se www.veganeren.com for oppskrift.

Vel bekomme!