søndag 24. april 2016

Søndagsscones - Oppskrift

Superenkle, superraske, supergode. Enkelt og greit. Disse falt i smak hos både små og store og smakte fortreffelig rykende varme, med smør og syltetøy.

Du trenger:
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts sukker
En klype salt
3 ss smeltet smør
2 dl mandelmek (eller annen melk du måtte ønske/ha i kjøleskapet)

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 220. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i smeltet smør og melk, rør deigen raskt sammen. IKKE rør for mye! Deigen skal såvidt kunne bearbeides. Klapp deigen flat på en melet overflate, og stikk ut scones med et glass. Når du ikke kan stikke ut flere, knar du deigen raskt sammen, klapper ut, og gjentar. Dette gjør du helt til du ikke har mer deig igjen. (Min siste scone ble bare formet til en sirkel med hendene.) Jeg fikk åtte scones av denne oppskriften, og brukte et helt vanlig glass fra IKEA til å stikke ut med.

Jeg valgte å pensle med litt smeltet smør, og drysset sesamfrø over. Frøene ramlet av, så neste gang bruker jeg egg, men smøret ga også en fantastisk smak. Stekes midt i ovnen i ca 12-15 minutter.

Vel bekomme!