tirsdag 9. desember 2014

Tagliatelle "Alfredo" med eggeplommer og bacon

En deilig fløtesaus tyknet med eggeplommer. Rask og enkel, og perfekt de dagene man gir blaffen i kalorier og fettprosent.

Du trenger:
1 pakke bacon
3 eggeplommer
1 liten kartong fløte
En bit parmasan (Jeg kjøper en liten "pinne" på Rema til rundt 45 kr av typen Parmagiano Reggiano. En sånn er akkurat nok.)
2 fedd hvitløk
Salt, pepper og løkpulver.

Tagliatelle, eller annen pasta.

Slik gjør du:
Stek bacon i småbiter i en stekepanne. Rør sammen eggeplommer og fløte i en gryte, og tilsett finhakket eller raspet hvitløk. Kok opp under omrøring. Riv nesten hele parmasanen, men spar en liten bit til serveringen. Bland inn i sausen når den har kokt opp, og smak til med salt, pepper og litt løkpulver.

Sausen kan du vende inn i pastaen, eller du kan servere den ved siden slik jeg gjør. Da kan de som ikke liker parmasansmaken (slik som barna mine) få noe annet på sin pasta. Topp med sprøstekt bacon og et dryss revet parmasan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar