lørdag 11. desember 2010

Blomkålsuppe med bacon - Oppskrift

Blomkålsuppe er sunn og god hverdagsmat, som er rask å lage.

Du trenger:
1 blomkål
2 ss smør
Hvetemel
Bacon
Evt. fløte


Del blomkålet i buketter og kok i saltet vann. Hell av (og ta vare på) vannet, legg til side. Smelt smør i gryten, og rør inn mel. Spe med kokevannet. Man kan ha  i mer vann om ønskelig. Dersom suppen ikke blir tykk nok  for din smak, kan du jevne med maizenna. Ha i halvparten av blomkålen, salt og pepper, og kjør med stavmikser. Tilsett resten av blomkålet og evt. fløte. Smak til med salt, pepper, og buljongterning. Husk at bujongen er salt, så vær forsiktig med saltet før du har tilsatt den. Serveres med sprøstekt bacon og godt brød. Kan gjøres glutenfri ved å bruke maizennajevner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar