fredag 5. august 2011

Cupcakes med ekte vanilje - Oppskrift

Jeg fant en oppskrift på Carrie Bradshaw-cupcakes på www.detsoteliv.no, som vistnok skal være basert på den berømte cupcaken fra Magnolia Bakery som Carrie spiste i serien. Jeg byttet ut vaniljeessensen med vaniljestang, og brukte fløte i stedet for melk. Dette gjør cupcaken saftig, fløyelsmyk, og gir den en fantastisk vaniljesmak. Jeg har ikke brukt den samme frostingen som opprinnelig hører til oppskriften, men har i stedet brukt Betty Crocker vanilla frosting. Denne er fantastisk god, lett å farge, lett å sprøyte, og fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker ala Meny, Ica Maxi osv. (Se bilde nederst.)

Du trenger:
250 gram smør
4 dl sukker
1 vaniljestang
4 store egg
6 dl hvetemel
2 dl kremfløte
2 ts bakepulver

Pisk smøret til det er mykt sammen med frøene fra vaniljestangen. (Selve stangen kan du spare i en tett boks sammen med sukker - ekte vaniljesukker!) Tilsett sukker og pisk i tre minutter til det blir så luftig som mulig. Tilsett ett og ett egg, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt sammen mel og bakepulver og tilsett vekselvis melblanding og fløte.

Fylles i muffinsformer, og stekes på 175 grader, midt i ovnen, i 20 minutter.

Jeg har pyntet med litt spiselig glitter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar