mandag 20. februar 2012

Oreocupckakes med marengskrem - Oppskrift

Myke, saftige, søte og syndige. Disse er til å dø for! Mannen mente kremen var "helt feil", men det er hans problem. Det er sikkert godt med vaniljefrosting eller smørkrem også, men denne marengskremen var helt herlig, syns jeg. Vidunderlig konsistens, og en veldig søt smak.

Cupcakes:
150 gram margarin
3,5 dl sukker
3 eggehviter
1 ss godt vaniljesukker (helst med ekte vanilje)
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel
2 dl melk
1 pakke knuste oreos.

Pisk smør og sukker. Pisk så inn en og en eggehvite. Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver, og rør dette inn vekselvis med melken. Til slutt vendes de knuste oreokjeksene forsiktig inn. Ikke bland det helt, det er bare godt når det blir litt "marmorert". Fylles så i papirformer som står i muffinsbrett (dette lager jevne fine cupcakes som ikke flyter utover). Stekes på 175 grader i ca 15 minutter. Sjekk med en kakestikke om de er ferdige.


Marengskrem:
2 eggehviter
3,5 dl sukker
1 ss sirup
0,5 dl vann
1-2 ts godt vaniljesukker

Rør sammen eggehviter, sukker, sirup og vann i en stålbolle. Pisk over vannbad (gryte med litt kokende vann) i ca 8 minutter, og deretter ca 5 minutter til på benken. Ha i vaniljesukkeret når du tar bollen av varmen. Fylles i sprøytepose og sprøytes på cupcakene med en gang, og dryss over knuste oreos.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar