søndag 17. oktober 2010

Marshmallowfondant - Kalaliljer til kaker - Oppskrift

MMF, eller marshmallowfondant, er en seig hvit gugge bestående av marshmallows og melis som er helt vidunderlig å jobbe med i forhold til marsipan. Marsipan har jeg store problemer med å kjevle ut, og jeg får den aldri fin. Men MMF er mye mer elastisk, og mye lettere å få fin.

Du trenger:
200 gram Marshmallows
2 ss vann
2 ss matfett/rapsolje
En pakke melis

Rør marshmallows sammen med vann i en bolle slik at marshmallowsene blir våte. Sleng det i mikroen i 30 sekunder, rør godt, og gjenta til alt er smeltet. Hell i oljen/fettet (og evt farge), og en god dæsj melis. Rør fort og gæli før marshmallowsen rekker å bli kald og altfor seig. På forhånd er det lurt å smøre bordet med matfett slik at bordet ikke blir altfor grisete når du skal kna. Rør inn så mye melis du klarer med håndmikseren, og hell resten av melisen på bordet og tøm marshmallowgørra over. Kna til massen har ca samme konsistens som marsipan. Vips, ferdig marshmallowfondant.

Jeg har brukt den til både dåpskaker og kaker til barnebursdag, og prøvde meg også på å lage kalaliljer til en marsipankake. MMF er så mye lettere å jobbe med enn marsipan at jeg foretrekker å brukke denne til å lage pynt med. Dessuten stivner den (nesten helt) om den får stå i luft over natten, så man har litt større frihet med denne enn marsipanen.

Slik lager man kalaliljer:

Rør gul konditorfarge sammen med sukker i en skål. Dypp grillspyd (eller lignende) i fluff eller noe annet seigt (matlim?) og rull dem i sukkeret. La tørke over natten. Kjevle MMF ca tre mm tykt og trykk ut hjerter. På forhånd lager du kremmerhus av bakepapir til å tørke liljene på. Brett hjertene rundt kremmerhusene med spissen nedover, og brett kantene litt ut. La liljene tørke over natten, eller til og med to netter om du har tid til det. Så stikker du rett og slett pinnen med gult sukker gjennom, klipper av det du ikke trenger, og bruker pinnen til å feste blomsten på kaka. Vips! (Jeg har selvsagt glemt å ta bilde av kaken med blomstene på. My bad.)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar