Pizza er jo standard på fredagene, men ingen her i huset har noe i mot å spise pizza andre dager i uka. Denne har jeg kalt tirsdagspizza, rett og slett fordi jeg lagde den første gang på en tirsdag.
Bunn:
Vanlig pizzabunn, men bytt ut 50% av melet med Fibra.
Fyll:
Kjøttdeig/karbonadedeig
Løk
Gulrot
Hermetisk tomat
Pizzakrydder
Hvitløk
Ost
SSP (Sukker, Salt, og Pepper)
Lag og hev gjærdeigen som du pleier, enten for hånd eller i maskin. Kjør de hermetiske tomatene med stavmikser til de blir en litt grov saus. Kok opp sammen med SSP og pizzakrydder, la koke i ca ti-femten minutter. Stek karbonadedeig i stekepanne, ha i hakket løk og revet gulrot. (Jeg brukte to mellomstore gulrøtter til en langpannepizza.) Stek til løken er blank. Bland i tomatsausen, fyll pizzabunnen, ha på revet ost. Stekes på 250 grader, midt i ovnen, til osten er gyllen og bunnen er litt sprø.
Restene er fine å ha i matboksen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar