torsdag 18. november 2010

Chocolate cream cheese brownies - Oppskrift

Denne browniesen er en giganthit, og oppskriften har gått sin seiersgang på ymse forum. Den er mektig, full av sukker, fet, og vidunderlig syndig. En kaloribombe av dimensjoner. Men vi går trossalt mot jul, og da pleier ikke folk tenke like mye i Grete Roedes baner som ellers i året. Jeg har tweaket litt på oppskriften i forhold til originalen, for å få den akkurat så grusomt god som jeg synes var passe.

Denne oppskriften legges ut etter forespørsel fra mine fantastiske praksiskollegaer, Jenny, Hilde, Irene, Andrea og Iselin. (Sender en liten shout out til Tanja også, selv om hun ikke var tilstede da kaken ble fortært.)

Du trenger:
 
250 gram smør
400 gram kokesjokolade (I ønsket "styrke". Lys fungerer like godt som mørk.)
6 egg
400 gram sukker
2 ts bakepulver
2 ss godt vaniljesukker
200 gram hvetemel

Til ostemassen:
400 gram kremost (2xPhiladelfia)
100 gram sukker
75 gram mykt smør
3 egg

Smelt smør og sjokolade sammen i en gryte på svak varme. Mens det avkjøles piskes eggedosis av eggene og sukkeret. Rør inn den avkjølte sjokoladesmørblandingen, og sikt inn det tørre. Rør godt sammen.

Smør og kremost piskes mykt i en egen bolle. Pisk så inn smøret, og deretter eggene. Røren blir ganske tyntflytende.

Kle en langpanne med bakepapir, og hell oppi ca halvparten av sjokolademassen. Hell over ostemassen, fordel jevnt, og ha resten av sjokolademassen over. Rør litt rundt med en gaffel for å marmorere.

Stekes på 75 grader i 40 minutter, kanskje litt lenger. Steketiden varierer fra ovn til ovn. Den skal være litt "dissete", men litt sprø på toppen. Avkjøl kaken helt i formen. Serveres som den er, med iskrem, pisket krem, bringebærcoulis eller hva en måtte ønske. Kan fint fryses, og tines raskt. Kan gjøres glutenfri ved å bytte ut hvetemelet med glutenfri melblanding.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar