søndag 28. november 2010

Waka waka - bollekake med sitron- og kokosfyll - Oppskrift

Jeg har aldri vært en racer på gjærbakst. Det har blitt tungt, ofte seigt, tørt, og ikke særlig godt. Men etter at jeg fikk brødbakemaskin i hus, har det gått som en lek. Denne kaken sender tankene avgårde til varmere strøk med palmesus og margaritas, samtidig som det er god gammeldags gjærbakst. Sitron, kokos, og gjærdeig, toppet med melisglasur. Det MÅ bare bli bra, eller hur? Jeg har endret litt på den opprinnelige oppskriften fra www.detsoteliv.no, og har derfor gitt den nytt navn. Eller, mannen har gitt den nytt navn, rettere sagt. Waka waka. Fordi man blir litt sånn waka waka av den. Hva nå en det måtte være.

Du trenger:
25 gram gjær
75 gram smør
2.5 dl melk
0.5 dl sukker
0.5 ts kardemomme
1 ts godt vaniljesukker
ca 7 dl hvetemel

Fyll:
150 gram smør
1 dl sukker
2 dl kokos
Revet skall av en sitron

Smelt smør, hell over melk, og tilsett gjæren når væsken har nådd kroppstemp. Ha i alt det tørre, bortsett fra melet, og rør om. Tilsett hvetemel litt etter litt til deigen slipper bollen. Hev til dobbel størrelse.

Rør sammen ingrediensene til fyllet. Når deigen er ferdig hevet kjevles den ut til et rektangel. Smør fyllet jevnt over deigen, og rull sammen til en pølse. Skjær i ca tre cm tykke skiver, og legg i en vanlig springform. Ikke legg dem for tett. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter. Server lunken med melisglasur og kokosdryss.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar