torsdag 18. november 2010

Something Fishy (Fiskegrateng) - Oppskrift

Fiskegrateng er en av ungenes store favoritter. Det er mest sannsynlig på grunn av makaronien, men så lenge de spiser fisk så er det greit. Findus har gjort big business av fiskegrateng, men her i huset er det mammas fiskegrateng som er den aller besteste, i hvertfall i følge syvåringen.

Du trenger:
En blokk frossen torske-/seiefilet
Ca en halv pakke makaroni (Sopps snarkokt)
Hvitsaus, enten fra pose eller hjemmelaget (Jeg bruker ikke mål når jeg lager den, men ender vel opp med ca en liter saus.)
Fire stivpiskede eggehviter
Strøbrød
Salt, pepper, muskatt
Evt. fiskebuljong

Kok makaronien til den er nesten ferdigkokt, og skyll i kaldt vann. (Det stopper kokeprosessen). Trekk fisken i en gryte, og ta den ut av vannet. Lag hvit saus, og vend inn de piskede eggehvitene. (Salt, pepper, muskatt og evt. fiskebuljong skal i sausen.) Bland sammen saus, fisk og makaroni. Her velger du selv hvor mye fisk du ønsker i forhold til makaroni. Du kan glatt bruke to fiskeblokker og mindre makaroni, eller du kan droppe fisken og lage makaronigrateng. (Da er det godt med ost på toppen i stedet for strøbrød.) Sleng alt i en ildfast form, strø over strøbrød (jeg kjøper ferdig fra butikken), og stek på 200 grader til den har "stivnet". Eggehvitene gir den en litt luftig konsistens, men det tar rundt 40 minutter før de har satt seg skikkelig.

Server med revet gulrot, potet om du ønsker dobbel dose karbohydrater, og smeltet smør.

Kan gjøres glutenfri med glutenfri pasta, og hvitsaus jevnet med maizenna i stedet for hvetemel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar