Kjøttboller kan brukes til så mangt. Mine har blitt brukt til alt i fra tapas til spaghetti, og glir ned hos både store og små. To-og-et-halvt-åringen har gitt dem navnet ball, sikkert fordi de ser ut som små brune baller. De er enkle å lage, kan glatt oppbevares i kjøleskapet noen dager, og er finfine å fryse. De er også gøyale å få med i matboksen, om man skulle være så heldig at det er rester etter middag.
1 pk kjøttdeig/karbonadedeig
0.5 liten løk/ 1/4 middels stor løk
3 fedd hvitløk
3 skiver godt grovt brød
1 egg
Salt og pepper
Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor. Blir de veldig klissete av egget, kan du tilsette mer brød. Fukt hendene i vann, trill kuler i ønsket størrelse, legg på papirkledd bakebrett. Stekes på 200 grader til de er brune og gjennomstekte.
Her servert sammen med tomatsuppe og fullkornspasta.
1 pk kjøttdeig/karbonadedeig ? Hva veier den. finner vekter fra 250 gram til 2 kilo?
SvarSlett