mandag 20. september 2010

Tomatsuppe - Oppskrift

Du trenger:
2 ss god olivenolje
100 gr bacon (kan sløyfes)
1 boks hakket tomat
1-2 ss tomatpure
1-2 buljongterninger (enten klar kjøttbuljong eller grønnsaksbuljong)
1/2 løk
1 liten kartong kremfløte
Hvitløk
Salt og pepper
En klype sukker
Chilikrydder (Jeg bruker chili explotion)

Slik gjør du:
Fres baconet i oljen til det nærmer seg sprøtt. Ha så i hvitløk og løk, og surr videre til løken er blank og baconet sprøtt og godt. Ha i hermetisk tomat og tomatpure. Fyll hermetikkboksen med vann og ha i suppen, to ganger. Løs opp buljongterning, ha i salt, pepper og litt sukker. Kok dette noen minutter, og kjør det deretter godt med en stavmikser. Ha gryten tilbake på komfyren, og ha i fløten og kok opp. Smak til med salt, pepper og evt buljong, og ha i litt chilikrydder. Jeg pleier ikke å lage suppen sterk, bare slik at man blir "varm" i munnen.

Server med kokt fullkornspenne og hardkokte egg, og evt. kjøttboller med hvitløk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar