Dette er ikke den originale shephards pie, men jeg har hatt utgangspunkt i fremgangsmåten og noen av ingrediensene, så dette er derfor "naboen" til sauegjeteren.
3 gulrøtter
2 stenger selleri
1 liten løk
1 pk kjøttdeig
2 never frosne erter
Kutt grønnsakene i så små terninger som du ønsker. Stek kjøttdeig, og ta den ut av pannen. Ha i grønnsakene (minus ertene) og stek til løken er myk. Ta grønnsakene ut av pannen og oppbevar dem sammen med kjøttdeigen mens du lager saus.
2 ss smør
2 ss mel
Kraft (vann+ terning)
Smelt smør, rør inn mel, og fortsett å røre til det blir så brunt som du ønsker det. Spe med kraften. (Evt en fløteskvett om du føler for det.) Smak til med salt/pepper og litt viltkrydder. La koke noen minutter, og ha i kjøttet og grønnsakene. La dette koke til gulroten er mør. Rør inn ertene, hell over i ildfast form, og topp med potetmos. (Jeg brukte hjemmelaget, men posemos går sikkert også fint.) Gratiner i ovnen på 220 grader til potetmosen er gyllen på toppen. Det er helt sikkert godt med litt ost oppå også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar