lørdag 18. september 2010

Steak Diane ala Fibi - Oppskrift

3 sjalottløk
3-4 relativt store champignoner
1 liten kartong fløte
1 ss Dijon sennep
2-3 ss worchestershire sauce
1 fedd hvitløk
En liten dæsj antioksidantjuice (Skal egentlig være brandy slik at det kan flamberes, men jeg gadd ikke kjøpe en flaske brandy for en rett. )
salt/pepper

3-4 biffer (Jeg brukte Kiwis Ytrefilet av storfe.)

Strø salt/pepper på en skjærefjøl, legg biffen oppå, og strø salt/pepper oppå biffen igjen. Kjevle litt slik at biffen blir litt tynnere. Ca 0,5-1 cm. Stek i smør til den er slik du liker den. Ta biffen ut av pannen, og la den hvile på en tallerken. Stek sopp og sjalottløk i den samme pannen til soppen er brun og fin. Ha i worchestershire sauce og dijonsennep, hakket hvitløk og fløte. Rør godt, og la dette koke noen minutter til sausen får tyknet litt. Smak til med salt/pepper og en liten dæsj juice. Ha biffene tilbake i saucen og la dem godgjøre seg et minutt eller to.

Serveres med stekte (prekokte) poteter og erter om du vil servere det klassisk, eller ris/couscous og salat om du vil "ta en Fibi". Denne retten falt virkelig i smak hos både store og små, noe som overrasket meg litt. Selv ettåringen smattet fornøyd på små biffbiter og sa "nam nam" for hver bit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar