lørdag 18. september 2010

Egenkomponert linsesubbe med bacon - Oppskrift

1 l vann
To kraftterninger (Jeg bruker Knorr Klar kjøttsuppe)
To kopper linser (sånn ca)
En halv pakke bacon (sprøstekt)
Et blomkålhode
Ca to dl. fløte
Salt/pepper

Kok blomkålbukettene i vann+krafterninger, og ta dem ut når de er akkurat møre. Ha i halvparten av linsene, og kok i ca ti minutter. Tilsett resten av linsene og kok i et kvarters tid til. Kjør litt med stavmikser slik at noen av linsene blir most, og noen er hele, og noen bare blir litt halvskviste. Tilsett fløte, og smak til med salt og pepper. Like før servering has blomkålbukettene tilbake i suppen, sammen med sprøstekt bacon.

Serveres med nystekte rundstykker/baguetter. Det ble litt "ertersuppeaktig", og veldig godt. Jeg imponerte faktisk kokkemannen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar