lørdag 18. september 2010

Oreo cheese cake - Oppskrift

Jeg ELSKER ostekaker. Spesielt stekte, som New York Cheese Cake. Og denne med Oreos var bare helt fantastisk!

Bunn:
25 Oreokjeks
75 gr smør

Ostemasse:
4 pk philadelfia
3 dl sukker
2 ss hvetemel
4 store egg
3 eggeplommer
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljeessens
15 Oreokjeks

Topping:
1 beger seterrømme
0.5 dl sukker

Knus kjeks og smeltet smør i kjøkkenmaskin, fyll formen, og sett den kaldt. Rør kremost og sukker luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg, deretter eggeplommer, hvetemel, kremfløte og vaniljeessens.

Fyll halvparten av massen i formen, stek på 220 grader, midt i ovnen, i 15 min. Ta kaken ut av ovnen, ha i knuste/grovhakkede oreokjeks, og hell forsiktig over resten av røren. Stek i 15 minutter til, senk tempen til 100 grader og flytt kaken ned på nederste rille og stek videre i ca en time.

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle en stund, ca en halvtime. Rør sammen rømme og sukker, hell i formen og dekk kaken, stek på 175 grader i ca ti minutter.

La kaken avkjøles helt i formen, først til romtemperatur på kjøkkenbenken, deretter i kjøleskap over natten. Stekte ostekaker bør alltid lages dagen i forveien slik at massen får sette seg helt.

2 kommentarer:

  1. Mmmm, den såg skikkelig goe ud! Den ska eg prøva! Elske ostekaker :D

    SvarSlett
  2. Beste kake jeg har smakt!

    SvarSlett