lørdag 18. september 2010

Barnas favorittboller - Oppskrift

Denne oppskriften er sakset fra den andre bloggen min, Fiblerier, og er en stor suksess her i huset blant både store og små.


Bunn:
Jeg lagde vanlig gjærdeig i brødbakemaskinen, men byttet ut 2/3 av hvetemelet med fibra. Brukte også extra virgin olivenolje, og godt salt.

Fyll:
En pakke kjøttdeig stekes sammen med 100 gram finhakket bacon. I en foodprosessor kjøres tre gulrøtter, en løk, en liten gul paprika og et par selleristenger til det er finmost. Bland inn i den stekte kjøttdeig/bacon-blandingen. En boks hermetisk tomat med oregano og basilikum kjøres i foodprosessoren sammen med en god dæsj ketchup før det kokes et kvarters tid slik at det blir litt redusert. Krydre med salt, pepper og pizzakrydder, samt en klype sukker. Bland dette sammen med grønnsakene og kjøttet. Neste gang skal jeg teste ut brokkoli og andre grønnsaker.


Når deigen er ferdig hevet kjevles den ut. Stryk på et lag med fyll. Blir det for tynt smaker det lite, og blir det for tykt ramler hele bollen fra hverandre. Her må man føle seg litt frem. Rull sammen til pølse, skjær i skiver, og legg på stekebrett. Dryss over revet ost, og stek på 175 grader (midt i ovnen) til osten er smeltet og gyllen, og bollen er gjennomstekt.


Eventuelle rester av fyllet kan rundes med litt fløte eller kremost og spises sammen med spaghetti. Evt. kan man lage bare fyllet som spaghettisaus.

Bollene er også fine i matpakken. De kan selvsagt fryses, og legges frosne oppi matboksen om morgenen. Da vil den være akkurat passe tint til lunch, og barna (eller de voksne) får en sunn og god lunch.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar