tirsdag 21. desember 2010

Riskokermiddag - Oppskrift

Jeg er en fan av retter som bruker færrest mulig gryter, og som genererer minst mulig oppvask. Jeg har nemlig ikke oppvaskmaskin! Tro det eller ei. Denne retten er kjapp, enkel, og rett og slett genial. Jeg kom over den på et forum jeg frekventerer, og måtte selvsagt prøve.

Du trenger:
Ris (og riskoker)
Skinkeboks/kyllingkjøtt
Frosne grønnsaker
Egg
Salt/pepper/soyasaus


Ha risen i riskokeren, og fyll på med vann. Når risen såvidt har kokt opp rører du inn et par never frosne grønnsaker (blomkålblanding er en sclæger her i huset). Når risen så har kokt ferdig har du i kyllingkjøtt, og et par sammenpiskede egg som du heller over. La det hele stå under lokket og godgjøre seg noen minutter før du rører rundt, og tilsetter soyasaus, salt og pepper. Ha i hvasomhelst av det du har i kjøleskapet, rester, eller bare noe du vil bli kvitt. Reker er sikkert også godt. Server som den er, eller med f.eks brød til.

2 kommentarer:

  1. Tror jeg må teste dette altså.

    SvarSlett
  2. Det var både godt, og veldig lettvint. Og en fin måte å bruke rester på.

    SvarSlett