søndag 12. desember 2010

Vaniljefudge - Oppskrift

Jada, vanilje igjen. Jeg virkelig elsker vanilje, og får ikke nok av det. Her er en oppskrift på ekte, hjemmelaget fudge. Fantastisk smak, nydelig konsistens, og instant julestemning.

Du trenger:
1 boks kondensmelk (Kjøpes i invandrerbutikk eller velutstyrte dagligvarebutikker)
110 gram smør
450 gram sukker
1.5 dl melk
2 ts godt vaniljesukker med ekte vanilje


Ha alle ingrediensene i en gryte, og rør om til sukkeret har smeltet. Fortsett å røre til massen når kokepunktet, og småkok videre (på medium varme) til massen består karamelltesten. Rør hele tiden. (Se beskrivelse nederst i oppskriften på fløtekarameller.) Pisk massen til den blir tykk og litt "kornete" i konsistensen. Ca ti minutter. Hell over i folie- og papirkledd form, og avkjøl.

Når den er helt avkjølt kan den skjæres i skiver.












Smak kan tilsettes etter piskeprosessen. Jeg har selv planer om å prøve både kakao og kokos.

4 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Har linket til wikipedia i ingredienslisten. :)

    SvarSlett
  3. Hvor lenge må det koke før den består karamelltesten, sånn ca? Greit å ha en ide om hvor lang tid en må sette av til å lage de. :)

    Og forresten, kan du legge inn oppskriten din på kakao-på-pinne? Trenger å sammenligne. :)

    SvarSlett
  4. Fudgen fikk vel koke en god halvtime, om jeg ikke tar feil. Pluss/minus. :teflonhjerne:

    Oppskrift på kakaopinnene kommer, enten i løpet av kvelden eller morgendagen. :)

    SvarSlett