Det er noe med mat i miniformat barn elsker. Det kan være den samme maten, men den smaker liksom bedre når den er liten av en eller annen grunn. Minipizza og "piroger" i miniversjon var kjempepoppis i niåringens bursdag. Minipizzaene og pirogene var veldig enkle å lage. Jeg gjorde det enda enklere for meg selv ved å bruke Klar ferdig-NÅ pizzadeig til langpanne.
Piroger:
Du trenger:
Kjøttdeig
Fiiiint hakket løk
Krydder etter ønske
Stek kjøttdeig og løk sammen, ha på krydder. Rull ut pizzadeigen (eller kjevle om du velger å lage selv), stikk ut rundinger med et glass. Legg på litt fyll, brett over, og "forsegle" med en gaffel. Stekes på 200 til de er gylne og ferdigstekte.
Minipizza:
Du trenger:
Kjøttdeig
Fiiiint hakket løk
Ferdig pizzasaus
Ost
Stek kjøttdeig og løk sammen. Rull ut deigen, og kjevle den ut litt ekstra. Den blir ganske tykk om den får være som den er, og til minipizzaer kan det svare seg å få den litt tynnere. Da blir det også flere pizzaer per deigrull. Stikk ut sirkler med et glass, pensle med pizzasaus (jeg brukte Peppes italienske pizzasaus). Legg på litt fyll og ost, stek på 200 til osten er gyllen. Jeg lagde halvparten av pizzaene med kjøttfyll, og resten med bare saus og ost. Da jeg sto og laget disse i går begynte jeg å bli ganske varm i hodet etterhvert. Jeg måtte jo lage så mange!! Men så viste det seg at jeg (som vanlig) overvurderte niåringenes magemål og lagde dobbelt så mye som jeg trengte. (Med tanke på at det var pølser og piroger i tillegg, lizzm.) Ikke gjør samme feil som meg: Det holder å bruke EN pakke pizzadeig om du har mat i tillegg!

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar