lørdag 31. mars 2012

Cupcakes med baileys- og sjokoladeganache - Oppskrift

Liker du Baileys? Det gjør jeg. Det er ytterst sjelden jeg drikker alkohol, men et glass baileys i ny og ne (helst med en isbit) smaker fantastisk. Baileys passer også godt sammen med (eller på) iskrem, og det slo meg at det sikkert passer sammen med cupcakes også. Og vanilje. Jeg elsker jo vanilje! Da min mor ba meg lage "noen litt voksne cupcakes" til min bestefars åttiårsdag så jeg en fin anledning til å eksperimentere litt. Og resultatet ble, etter min egen gane å dømme, fantastisk!

Jeg brukte det som har blitt standardcupcaken min, Cupcakes med ekte vanilje. Allsidig, saftig, og elsket av både barn og voksne. Denne blir aldri feil. Men cupcakene skulle jo fylles, og etter litt grubling og research ble jeg enig med meg selv om å lage Baileys- og sjokoladeganache!

400 gram kokesjokolade
2 dl fløte
2 dl Baileys (eller annen likør)

Knus sjokoladen godt. Dette er viktig. Jo mindre biter, jo mindre sjans for tilstopping i sprøyteposen. Det er ikke festlig. :erfart: Varm fløten til kokepunktet, og hell over den knuste sjokoladen. Rør godt til all sjokoladen har smeltet, og du har en jevn og ganske tykk røre. Bruk mikroen om du trenger hjelp til å smelte sjokoladen, eller evt vannbad. Det kjølner ganske fort, siden man bruker halve væskemengden i forhold til vanlig ganache.

Når all sjokoladen har smeltet helles Baileysen i, og røres inn. Røren er nå ganske kald, og etter en halvtimes tid i kjøleskapet har den fått en fin sprøytekonsistens. Grav hull i cupcakene, sprøyt oppi, og bland restene sammen med en boks Betty Crocker Vanilla Frosting (Denne har også blitt en standard hos meg.) Ikke bland det for mye! Det blir veldig stilig om du lar den være marmorert når du sprøyter på cupcakene.

Ganachen kan også fint brukes på kake, eller rulles til kuler når den har stivnet helt. ENJOY!

Og sist men ikke minst: Gratulerer med dagen til verdens aller aller beste morfar!!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar