tirsdag 4. november 2014

Blomkålsuppe med bacon og parmasan

Kremete, deilig og smakfull. Perfekt til kalde høstkvelder eller venninnelunch.

Du trenger:
1 Blomkål
1-2 buljongterninger (Jeg bruker klar kjøttsuppe)
1 liter vann
Salt og pepper
2,5 dl kremfløte
Ca 50 gram revet parmasan (eller etter smak)

100-150 gram sprøstekt bacon i biter
Maizennajevning om du ønsker tykkere konsistens

Slik gjør du:
Del blomkålet i små biter og kok opp. La koke til blomkålen er god og mør. Ha i fløte, buljong, salt og pepper, og kjør med stavmikser/blender. Ha i revet parmasan og rør til osten har smeltet.Jevne evt med maizenna om du ønsker tykkere konsistens. Serveres med et dryss bacon. For ekstra wow-faktor kan du ringle over litt av baconfettet. Serveres med godt brød, eller bare som den er.

Bruker du buljongterning uten gluten er denne også glutenfri, og kan gjøres vegetarisk/vegansk om du dropper bacon(eller bruker facon ala Veganeren) og bruker vegetabilsk fløteerstatning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar