mandag 3. november 2014

Pizza Italiano ala Annelin

Mmm... Pizza.... En rett som virkelig kan varieres i det uendelige. Fra grandiosa til hjemmelaget, fra den enkleste med toro-fyll til italiensk med friske urter og hjemmelaget tomatsaus. Det er den sistnevnte det dreier seg om her. Tynn sprø bunn, friske urter, fersk mozzarella, og masse masse smak.  Kan serveres som en enkel margerita med kun tomatsaus og ost, eller med akkurat det fyllet du måtte ønske der og da.
Du trenger: 

Til bunnen:
Italiensk pizzamel (Tipo 0 eller 00 - selges på blant annet Meny)
Tørrgjær
Salt
Vann

Til sausen:
Hermetisk tomat
Friske urter - Basilikum og oregano
Løk
Hvitløk

Topping:
Revet pizzaost - Vi er veldig glad i Tines pakke med fire oster, eller Finello revet mozzarella.
Fersk Mozzarella
Kjøtt og grønnsaker etter ønske
Friske urter
Hvitløksolje


Slik gjør du:

Bunn:
Varm ca 5 dl vann til 40 grader. Rør inn tørrgjær og salt, og elt inn pizzamel til du får en smidig og litt løs deig. La deigen heve lenge, gjerne 5-8 timer. Ta små deigklumper og kjevle ut deigen så dynn som du kan få den. Forstek deigen litt, enten i ovn eller på stekepanne, slik at den er ca halvstekt.

Saus:
Fres to fedd hvitløk sammen med en halv hakket løk. Hell over tomater, og la dette koke ca ti minutter. Kjør sammen med stavmikser eller i blender, og kok til sausen blir så tykk som du vil ha den. Ha i hakkede friske urter etter smak, samt salt og pepper.

Italiensk pizza og hvitløksknuter 
"Montering"
Smør saus utover bunnen og dryss over revet ost. Ha på det fyllet du måtte ønske. Jeg er glad i ulike typer sopp og løk, samt skiver av hvitløk, men her er det bare fantasien som stopper deg. Biffskiver, paprika, skalldyr... Go wild! På toppen legger du frisk mozzarella. Jeg legger gjerne på den ferske mozzarellaen de siste minuttene bare, slik at den ikke smelter fullstendig, men det er en smakssak. Stek pizzaen i ovnen til skorpen er gyllen osten er smeltet. I det pizzaen kommer ut av ovnen ringler du over hvitløksolje (eller chiliolje om du er riktig så sprek i matveien), drysser på litt friske urter og/eller ruccula, og legger evt over spekeskinke. Så kan du bare nyte!

Buon appetito, e gustare il cibo!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar