lørdag 8. november 2014

French onion dip pizza

Som pizzaelsker er det alltid fint å komme over nye varianter. Hvit pizza er kanskje ikke like godt kjent som den gode gamle med tomatsaus, men fortjener virkelig heder. Denne ble raskt en favoritt, og nytes med jevne mellomrom.

Du trenger:
Pizzabunn av ønsket slag (Ferdigkjøpt, hjemmelaget... whatever floats your boat.)
4 store løk
1 beger creme fraiche
2-3 fedd hvitløk
Salt og pepper
Pizzaost etter ønske (Tines 4 oster er god.)
Bacon
Champignon


Slik gjør du:
Del løken i to, og skjær bort topp og bunn. Skjær i tynne skiver, og stek på medium/svak varme i litt olje eller smør til løken er gyllenbrun og myk. Dette kan ta tid, så vær tålmodig! Jeg pleier å steke løken opp mot en halvtime. Da får du frem den søte nøttesmaken, og slipper bitre brune områder. Ha over creme fraice, riv oppi hvitløk, og smak til med salt og pepper.

Bre over pizzabunn, dryss over ost, bacon og sopp (i den rekkefølgen). Stekes på 250 grader til bunnen er ferdig og osten er smeltet.  (Dropp baconet for å få en laktovegetarisk versjon.)

Voila!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar