torsdag 6. november 2014

Fantastisk Focaccia

Perfekt tilbehør til tapas, grillmat, suppe, pasta... Eller bare som det er med litt godt pålegg. Nam nam nam.

Du trenger:
0,5 liter Vann
1 pose tørrgjær
Hvetemel
3-5 spiseskjeer Olivenolje
1 ss Salt
Løk
Hvitløk
Rosmarin
Maldonsalt
Ekstra olje til stekingen

Slik gjør du:

Ha lunkent vann i kjøkkenmaskinen, dryss over tørrgjær og la dette stå et par minutter. Ha i olivenolje og salt. Elt inn litt og litt mel til du får en veldig løs deig. Denne skal være så løs at du ikke kan elte den. Elt fem minutter, og la deigen heve på et lunt sted i en halvtimes tid.

Hell olivenolje i en langpanne, slik at bunnen akkurat blir dekket. Vend på formen slik at du får litt olje opp langs kantene. Hell over deigen, og klem den ut i formen med fingrene. Lag groper over hele overflaten med fingrene, og ringle over litt mer olivenolje. Dryss over rosmarin, strimlet løk, finhakket hvitløk og maldonsalt, og la det hele etterheve ca 45 minutter. Stekes på 200 grader til overflaten er gyllen og sprø, og du hører en hul lyd når du banker på brødet. Du kan med fordel ringle over litt olivenolje underveis i stekingen også.

Del i biter eller skiver, og server mens det fortsatt er varmt. Smaker sikkert ypperlig med oliven og soltørket tomat også, om du liker denslags.2 kommentarer:

  1. Mmmm focaccia! Beste i verden!

    SvarSlett
  2. Den er fantastisk, rett og slett! Deilig crispy utenpå, og så myk og saftig inni at den er vanskelig å skjære når den er varm. (Derav takrasbitene på bildet, haha!)

    SvarSlett