mandag 17. november 2014

Kylling Korma - Indisk kyllinggryte

Smakfull, kremet, rund og mild. Denne gryten kan du spice opp med chili om du ønsker den sterkere, men for sartere ganer (som mine barns) er denne midt i blinken. En fin introduksjon til indiske smaker. Den er ganske enkel å lage, og tar heller ikke særlig lang tid.

Denne oppskriften blir mat til ganske mange, så du kan med fordel halvere oppskriften om du ikke har gjester!

Du trenger:
1 glass Korma Curry Paste (Jeg kjøpte på Kinsarvik Naturkost, men det kan sikkert kjøpes i butikker med utenlandske matvarer.)
2 løk
1 boks kokosmelk (IKKE light-varianten!)
1 boks hermetisk tomat
1 ss sukker
1 tering ønsket buljong (kylling eller grønnsaksbuljong fungerer nok best)
2 ss mango chutney
1 dl fløte
6 kyllingfileter


Slik gjør du:
Del kyllingen i biter, og rør hele glasset med curry paste inn i den rå kyllingen. Dette kan med fordel marinere natten over, eller minimum et par timer.

Stek finhakket løk i litt olje. Tilsett kyllingen, og stek dette i fem-ti minutter. Tilsett tomater, kokosmelk, buljong, sukker og mangochutney. Her kan du også tilsette fersk chili, evt chilikrydder om du ønsker mer hete. Kok det hele til kyllingen er gjennomkokt, og rør inn fløten. Smak til med salt og evt pepper.

Serveres med basmatiris, naan (Veganeren har en fantastisk oppskrift på dette!), mangochutney og raita. Drikk gjerne mangolassi til for å få den ultimate indiske opplevelsen. Denne retten blir vegetarisk/vegansk om du bytter ut kyllingen med tofu eller linser/grønnsaker, og enten dropper flyten eller bytter den ut med havrefløte.

Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar