Denne oppskriften blir mat til ganske mange, så du kan med fordel halvere oppskriften om du ikke har gjester!
Du trenger:
2 løk
1 boks kokosmelk (IKKE light-varianten!)
1 boks hermetisk tomat
1 ss sukker
1 tering ønsket buljong (kylling eller grønnsaksbuljong fungerer nok best)
2 ss mango chutney
1 dl fløte
6 kyllingfileter
Slik gjør du:
Stek finhakket løk i litt olje. Tilsett kyllingen, og stek dette i fem-ti minutter. Tilsett tomater, kokosmelk, buljong, sukker og mangochutney. Her kan du også tilsette fersk chili, evt chilikrydder om du ønsker mer hete. Kok det hele til kyllingen er gjennomkokt, og rør inn fløten. Smak til med salt og evt pepper.
Serveres med basmatiris, naan (Veganeren har en fantastisk oppskrift på dette!), mangochutney og raita. Drikk gjerne mangolassi til for å få den ultimate indiske opplevelsen. Denne retten blir vegetarisk/vegansk om du bytter ut kyllingen med tofu eller linser/grønnsaker, og enten dropper flyten eller bytter den ut med havrefløte.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar