tirsdag 4. november 2014

Hvitløksknuter

Det perfekte tilbehør til supper, pasta eller hva som helst. Kan også nytes som de er. Da får du trossalt plass til flere!

Du trenger: 

Til deigen:
Italiensk pizzamel (Tipo 0 eller 00 - selges på blant annet Meny)
Hvetemel
Tørrgjær
Salt
Vann

Til hvitløksoljen:
2 fedd hvitløk
0,5-1 dl olje (Extra virgin oliven olje er best her)
Frisk eller tørket basilikum og oregano
Finrevet parmasan om du ønsker

Slik gjør du: 
Varm opp 0,5 liter vann til ca 40 grader. Ha i tørrgjær og salt.  Elt inn vekselvis italiensk mel og hvetemel, et par gode spiseskjeer om gangen, til du har en smidig og halvklissete deig. Sett deigen på et varmt sted, hev i ca en time.

Når deigen er hevet kjevler du ut et rektangel (slik som når man lager kanelsnurrer) med en tykkelse på ca 1 cm. Bruk et pizzahjul og kutt strimler på ca 1-1,5 cm. Knytt små knuter av strimlene. Jeg pleier å få en fire-fem knuter pr strimmel. Sett på bakepapir og la dem etterheve ca et kvarter. Størrelsen på knutene bestemmer du selv. Smalere strimler og flatere deig, er lik mindre knuter. Jeg lager dem ca halve størrelsen av et standard rundstykke.

Stekes på 200 grader til der er lett gyldne og du hører en hul lyd når du klapper på bunnen på en av dem.

Mens de steker lager du oljen. Kjør urter, hvitløk og olje i en blender eller med stavmikser. Bland inn parmasan.

I det øyeblikket knutene kommer ut av ovnen har du dem over i en bolle, og heller over hvitløksoljen. Vend godt, og gi knutene et dryss maldonsalt. Server umiddelbart, og gjør deg klar til å motta hederen fra gjestene dine!

Oppskriften er vegansk/vegetarisk om du dropper parmasanen.

Enjoy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar