mandag 8. desember 2014

Pastaform med skinke og grønnsaker

Noen ganger står man uten middagsplaner, med en skokk sultne unger rundt beina. Da er det bare å tømme skapene for det man har, bruke fantasien, og røre sammen en kulinarisk perle. Det var nettopp det jeg gjorde i dag! 

Denne oppskriften er STOR, så om dere er fire til bords kan du sikkert halvere den. Eller, du kan gjøre som meg og slenge halvparten (ustekt) i fryseren!) Dropp de grønnsakene du ikke liker, eller legg til det du syns mangler. Dette er en rett som kan varieres i det uendelige!



Du trenger: 
1 pakke smårettskinke (Eller tilsvarende. Skinkeboks i biter er sikkert også greit å bruke.)
En liten purreløk
En halv brokkoli
1 revet gulrot
2 dl frosne erter
2 buljongterninger (Kylling, grønnsaker, kjøttsuppe, eller det du måtte ønske.)
6 dl melk
2 dl vann
3 rause spiseskjeer hvetemel
Salt, pepper, hvitløkskrydder og løkpulver
1 pakke pasta (Jeg brukte penne, men bruk det du har i skapet.)
Revet ost.


Slik gjør du: 
Kok pasta i en gryte for seg selv.
Kutt grønnsaker (bortsett fra erter) i biter, og fres sammen med skinke i et par minutter. Ha over hvetemel og stek i ca et minutt. Ha over melk og vann, og tilsett så buljongterninger og krydder. Kok under omrøring til sausen har tyknet. Smak og se om du trenger mer krydder, og ha i de frosne ertene. Bland sammen med pasta, og fordel i en eller to ildfaste former. Ha over revet ost, og stek i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og gyllen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar