lørdag 11. desember 2010

Karamellkaker (Kolakaker) - Oppskrift

Kola med K, ikke C, som mange ser ut til å tro. Kakene inneholder ikke cola i det hele tatt, bare masse sirup. De får en god karamellsmak, og jeg har valgt å kalle dem karamellkaker i stedet for det opprinnelige svenske navnet kolakaker (uttales kåla), som trossalt betyr nettopp det. Karamell. Disse er farlig gode, så jeg legger like godt inn dobbel oppskrift med en gang. Tro meg, det trengs. Jeg skal snart i gang med å bake dobbel porsjon av disse, for andre gang på en uke. Ja, SÅ gode er de faktisk.

400 gram smør
400 gram sukker
6 rause spiseskjeer lys sirup
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker (Jeg bruker kun vaniljesukker med ekte vanilje)
600 gram hvetemel

Rør mykt smør og sukker sammen. Det trenger ikke piskes hvitt, men du kan godt piske det et par minutter til det blir en myk smørkrem. Rør inn sirup, og rør deretter inn det tørre. Bruk hendene om nødvendig.

Del deigen i åtte emner, og rull hver del ut til en pølse på lengde med stekeplatens langside. Legg fire pølser på et stekebrett. Stekes på 175 grader til de har fått en fin gyllen farge. La kakene avkjøles på platen en stund før de legges over på rist. Skjær de lange pølsene i tynne stykker mens de fortsatt er myke. Avkjøles og nytes.

1 kommentar:

  1. Hmm, vil pølsene flyte ut, eller skal man trykke dem ut på noen måte?

    SvarSlett