søndag 31. juli 2011

Stekt kamskjell naturell - Oppskrift

Jeg elsker kamskjell omtrent like mye som jeg elsker blåskjell. Og det sier litt. Som blåskjellene er kamskjellene også latterlig enkle å tilberede. Man trenger egentlig ikke ha noe på dem heller, og de er ypperlige som en liten forrett.

Du trenger
Et kamskjell pr.pers
Smør til å steke i
En halv skive sitron pr. pers
Evt. pepper

Smelt smøret i varm panne og stek kamskjellene på hver side til de er såvidt brunet. Kamskjell skal være rå i midten, og steker man dem for lenge blir de seige og ikke gode. Et par minutter på hver side holder i massevis. Om du bruker ferske kamskjell kan du også steke rognen. Server i det buede skjellet sammen med rogn og en halv skive sitron. Drypp over litt av stekesmøret, og krydre lett med pepper om du ønsker. Om du bruker frosne kamskjell kan du kanskje få tak i tomme skjell hos en fiskehandler, ellers fungerer det fint å servere på tallerken også.

Når man spiser kamskjellet skjærer man av små biter som man "dytter" borti sitronen. Kamskjell smaker naturlig litt søtt, så den syrlige smaken fra sitronen gjør det til en fantastisk smaksopplevelse. Nam nam nam!
Her servert med rogn og sitron, i anledning min mors 50-årsdag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar