søndag 15. januar 2012

Enkel, men imponerende vaniljesaus - Oppskrift

Vaniljesaus kan brukes til så mangt. Jeg, som ihuga vaniljeelsker, kan glatt drikke det “rent”. Som suppe. Vaniljesuppe. *drømme seg bort* Men om du foretrekker den til eplekake, på jordbær, eller på gele eller sjokoladepudding – denne vaniljesausen er latterlig enkel, smaker fantastisk, og imponerer de fleste.

4 eggeplommer
4 dl fløte
1 dl sukker
1 vaniljestang

Rør sammen fløte og eggeplommer. Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha både frø og belg oppi fløteblandingen. Rør inn sukker, og varm til kokepunktet under stadig omrøring. Vips! Jupp. Så enkelt er det faktisk. Den tykner en del når den avkjøles, så om du skal bruke den kald kan det være en fordel å spe den med bittelitt fløte, eller bruke fem desiliter når du koker opp sausen.

1 kommentar:

  1. Tusen takk for en fin og enkel oppskrift! Den har hjelpt meg mange ganger i nødstilfeller. Keep up the good work :)

    SvarSlett