fredag 21. november 2014

Raita og Papadums

På indisk restaurant får du servert raita og papadums mens du venter på maten. Papadums er et sprøtt chipslignende "brød" laget av linser, og raita er en yogurtbasert saus med krydder og noen ganger agurk. Jeg bruker agurk i min, men det er ikke nødvendig.

Du trenger:
1 pk raitakrydder
1 boks matyogurt eller 3 dl gresk yogurt
En halv agurk

1 pakke papadums (kjøpes i utenlandske matbutikker) - De beste er de med innbakte karvefrø.
Olje til fritering


Slik gjør du:

Del agurken på langs og skrap ut frøene. Dette er viktig, siden den delen av agurken med mest vann er der hvor frøene sitter, og raitaen vil bli veldig utvannet om du ikke gjør det. Grovrasp agurken. Bland med krydder og yogurt.

Varm opp ca 2-3 cm olje i en stekepanne med høye kanter. Legg i en papadum og la den steke i ca 30 sekunder på hver side. Legg over på tørkepapir slik at den får dryppe av seg. Papadums "vokser" veldig når de stekes, så bruk en stor panne selv om papadumsen er små.

Server før, under eller etter et indisk måltid. Eller bare som snacks!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar